Kinderen klaar voor de start in de pitstraat van Kartplaza Actionworld
Kinderen klaar voor de start in de pitstraat van Kartplaza Actionworld Foto: RACE-KIDS

RACE-KIDS houdt sport- en kennismakingsdagen

Algemeen

NIJVERDAL - Stichting RACE-KIDS heeft groen licht voor de sport- en kennismakingsdagen in Nederland. Ze starten de motoren zondag 23 januari bij Kartplaza Actionworld. De organisatie heet zowel nieuwkomers als ervaren rijders van harte welkom.

Al jaren organiseert RACE-KIDS voor kinderen opstapdagen om te leren motorrijden. Dit doet de organisatie op zowel binnen- als buitenbanen. Sinds 2020 heeft RACE-KIDS ook een samenwerkingsverband met de Nijverdalse Kartbaan. Veel individuele tips van ervaren trainers en instructeurs helpen de opstappers snel het motorrijden onder de knie te krijgen.

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen beginnen als “opstapper”. De jonge motormuisjes rijden enkel met kinderen die voor het eerst of pas kort rijden. “Vanaf dag één leert iedereen zelfstandig rijden. Opstappers hoeven niet meteen over een eigen pocketbike te beschikken. Ook kleding als leren raceoverall, integraalhelm, handschoenen en raceschoenen kan gehuurd worden. Als de jonge coureur het leuk vindt, kan deze door naar de “rookies” klasse.

Nadat kinderen de klassen opstapper en rookie achter de rug hebben, is het misschien tijd voor de academy. Afhankelijk van de leeftijd en vaardigheden kunnen kinderen deelnemen. “Samen ontdekken we de kansen en mogelijkheden.” Als er een semiprofessionele ambitie is, wordt daarin vanuit de organisatie richting meegeven. “We blijven onze mogelijkheden en ambitie van de jonge racer op elkaar afstemmen. Realistisch en objectief.”

Iedereen zit op gelijk niveau en veiligheid staat voorop”, aldus RACE-KIDS. “Als een rijder qua niveau teveel afwijkt van de andere rijders in diezelfde groep, zullen we in het belang van alle rijders en hun veiligheidsbeleving, die rijder uit die groep halen en in overleg opnieuw indelen. Dat overleg is met de rijder, ouder en de groepstrainer/instructeur.”

Aanmelden voor de eerste sessie van het jaar is niet meer mogelijk, maar op zondag 13 februari is een volgende mogelijkheid. Ga voor meer informatie en aanmelding naar www.race-kids.nl/agenda.

Kinderen klaar voor de start in de pitstraat van Kartplaza Actionworld