Financiële hulp van de gemeente

Er zijn verschillende regelingen waar inwoners uit de gemeente Hellendoorn met een laag inkomen gebruik van kunnen maken. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal Kindpakket en een Declaratiefonds.

HELLENDOORN - Voor kinderen tot 18 jaar is er voor gezinnen waarvan het inkomen minder is dan 120% van de bijstandsnorm het Kindpakket. Vanuit dit pakket kan een bijdrage aangevraagd worden voor sportspullen, een schoolreisje of een uitje zoals de bioscoop of het theater. Maar ook voor het onderhoud van een fiets of kosten voor het openbaar vervoer van huis naar school en terug.
Ook is er een Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel. Het Jeugdfonds Sport is er voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 17 jaar die structureel willen sporten bij een sportvereniging. Ook is het mogelijk om een vergoeding aan te vragen voor zwemdiploma A voor kinderen vanaf 5 jaar.
Het Jeugdfonds Cultuur is bedoeld voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar die structureel aan actieve kunst- of cultuurbeoefening willen doen.
Lees verder op pagina 2.