Gemeente Hellendoorn ondersteunt de minima

Naast het Kindpakket, Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel en Jeugdfonds Cultuur heeft de gemeente Hellendoorn ook nog het Declaratiefonds waar inwoners met een minimuminkomen gebruik van kunnen maken.

HELLENDOORN - Vanuit het Declaratiefonds kunnen inwoners vanaf 18 jaar die minder dan 110% van de bijstandsnorm aan inkomen ontvangen, een bijdrage op het gebied van sport, cultuur en sociale contacten aanvragen. Het gaat om een bijdrage van € 142,- per gezinslid en deze bijdrage kan dan besteed worden aan een lidmaatschap voor een sportvereniging, een zwembadpas, een zangkoor of toneelvereniging. Maar ook voor een NS kortingskaart, uitstapjes met een ouderenvereniging of een abonnement op een krant of tijdschrift of lidmaatschap van de bibliotheek.
Op www.hellendoorn.nl/minima is de brochure met alle minimaregelingen te vinden. In deze brochure staat ook meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel. Voor meer informatie kan er ook elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur contact opgenomen worden met de gemeente via telefoonnummer: (0548) 630 000. Uiteraard is het ook mogelijk om een e-mail te sturen naar gemeente@hellendoorn.nl.

hellendoorn.nl/minima