Afbeelding
Foto: Mattia Baruffaldi

Jeep biedt meer hybride opties Compass en Renegade

Jeep zet een verdere stap om uiteindelijk toe te komen naar een geheel elektrisch gamma. Dit jaar introduceert Jeep nieuwe versies van de Compass en Renegade, voorzien van een nieuwe hybride aandrijflijn.

Jeep's ambitie is om uiteindelijk alleen nog geƫlektrificeerde modellen SUV te leveren in Duitsland, Frankrijk, Belgiƫ, Nederland, Portugal en de Scandinavische landen. Met de nieuwe aandrijflijn krijgen klanten een extra optie om in te stappen bij elektrisch rijden. Het merk biedt namelijk ook al plug-in hybrides aan van deze auto's, die nu al goed zijn voor een kwart van de verkopen. De nieuwe aandrijflijn voldoet aan de vraag van mensen die wel een wat duurzamere auto willen, maar niet direct aan een stekker gebonden willen zijn. De nieuwe aandrijflijn omvat een 1,5 liter turbo benzinemotor die 130 pk levert. Deze is gekoppeld aan een 48-volt elektrische motor die nog eens 20 pk levert. Hiermee kan men elektrisch rijden ook wanneer de verbrandingsmotor uit blijft. Volgens Jeep levert deze aandrijflijn een brandstofbesparing op van 15 procent ten opzichte van alleen een verbrandingsmotor.

Jeep heeft vooralsnog geen prijzen bekendgemaakt van de Compass en Renegade met de nieuwe aandrijflijn. De huidige plug-in hybrides beginnen bij 47.480 euro en 42.490 euro respectievelijk. Ook is nog niet exact bekend wanneer de orderboeken voor Nederland open gaan.