Afbeelding
Foto:

Peugeot's veelzitters alleen nog op elektrische basis leverbaar

De toekomst is elektrisch; zo ook op het gebied van Peugeot's grotere modellen. Nu er 2022 op de kalender staat, heeft het merk een volgende stap gezet op weg naar volledige elektrificatie. Vanaf nu zijn de Rifter en Traveller/Expert Combi alleen nog leverbaar als volledig elektrische modellen.

Peugeot biedt inmiddels al 75 procent van de personenauto's en 100 procent van de commerciële voertuigen aan met een elektrische aandrijflijn. Uiteindelijk wil het merk toe naar geheel elektrisch. 

De Peugeot e-Rifter biedt plaats aan 5 tot 7 inzittenden en beschikt over een 136 pk sterke elektrische motor, gekoppeld aan een 50 kWh accu. Hiermee haalt deze een bereik van 280 kilometer. De e-Rifter is leverbaar vanaf 39.620 euro in zowel een standaard als verlengde versie. De Peugeot e-Traveller is gericht op de zakelijke markt. Leverbaar in drie lengtes met een keuze voor een 50 of 75 kWh accu, gekoppeld aan de 136 pk sterke motor. Deze heeft dan een bereik tot maximaal 330 kilometer met negen inzittenden. Peugeot zet bij deze modellen ook vooral in op de praktische kant van het gebruik. Zo kunnen deze modellen relatief snel bijladen, waardoor ze praktisch in gebruik zijn voor de ondernemer. Peugeot kijkt ook naar andere opties voor de toekomst, zo werd eind vorig jaar de e-Expert op basis van waterstof geïntroduceerd. Het voordeel is dat deze in drie minuten bijgetankt kan worden ten opzichte van een langere laadtijd voor andere elektrische modellen.