De GGD Twente maakt gebruik van commerciële testlocaties ter ondersteuning. Dit om snel iedereen die klachten heeft te kunnen testen.
De GGD Twente maakt gebruik van commerciële testlocaties ter ondersteuning. Dit om snel iedereen die klachten heeft te kunnen testen. Foto:

GGD Twente krijgt steun bij afname van coronatests

De GGD Twente heeft momenteel de handen vol aan het toegenomen aantal coronabesmettingen. Het testen trekt een zware wissel op de organisatie. Daarom worden vanaf nu ook ter ondersteuning commerciƫle testlocaties ingezet om de gehele testcapaciteit te vergroten.

HELLENDOORN - De GGD Twente werkt hiervoor nu samen met Stichting Open Nederland. Deze heeft testlocaties in Almelo, Hengelo en Enschede beschikbaar onder de noemer 'COVIDTest Nederland'. De GGD Twente zelf heeft ook diverse testlocaties, zowel voor binnenloop als drive-in gebruik met de auto. Zo kan men in Nijverdal terecht aan de Bedrijvenweg 4-6 en in Holten aan de Handelsweg 34. Beide zijn drive-in locaties waarvoor men wel vooraf een afspraak dient te maken. Dit kan gemakkelijk via de website www.coronatest.nl of bel voor een afspraak met 0800-1202, dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur.


Door het toegenomen aantal tests heeft de GGD ook moeite met het bron- en contactonderzoek. Zij laten weten dat geteste mensen niet altijd meer een telefoontje krijgen wanneer de uitslag positief is. Wel kunnen mensen via www.coronatest.nl snel de uitslag van hun test vinden.