Afbeelding
Foto:

Een ontdekkingsreis door het leven van Frida Kahlo

De film over het leven van kunstenares Frida Kahlo gaat zondag 13 februari om 11.00 uur van start bij ZINema. Deze kunstenares is 70 jaar na haar dood populairder dan ooit en verschijnt nog steeds als feministisch icoon op T-shirts, dekbedovertrekken, et cetera. Maar wie was Frida Kahlo nu echt en wat kunnen we van haar leren. In de documentaire ‘Frida Kahlo’ van regisseur Ali Ray staat deze Mexicaanse grootheid centraal.  

NIJVERDAL - Frida Kahlo was een surrealistische kunstschilderes, geboren in 1907 in Coyoacán, tegenwoordig een wijk van Mexico-Stad. Haar legendarische stijl van schilderen, excentrieke uiterlijk en haar bijzondere leven hebben haar tot een feministisch icoon en stijlmuze gemaakt. Ze maakte veel zelfportretten en gebruikte het schilderdoek als spiegel. Haar schilderijen zijn dan ook een weergave van haar levendige, turbulente en soms ook tragische leven.

Na afloop van de film is het mogelijk om de Erik Nijmeijer Gallery aan de Willem Alexanderstraat 2K in Nijverdal te bezoeken. Nijmeijer, bekend van onder andere de rockband de Bökkers, is schilder van kleurrijke schilderijen in een heel eigen stijl. Er is een intiem muzikaal concert en er zij schilderijen in de stijl van Frida Kahlo te bezichtigen.  


Kaarten reserveren
Reserveren kan via de website van ZINiN. Kaarten zijn ook af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch reserveren kan ook via 0548-624489.

www.zinin.com