Afbeelding
Foto: CDA

Derk Boswijk praat in Daarle over “de agrarische visie”

Algemeen

Derk Boswijk van het CDA is op 18 februari te vinden aan de Piksenweg in Daarle. Hij gaat daar tussen in 15.00 en 17.30 uur in gesprek over “de agrarische visie”.

“Direct na de verkiezingen werd ik gevraagd om woordvoerder landbouw te worden. Ik had dit verzoek niet aan zien komen en de meeste mensen in mijn omgeving raadden het mij dan ook af om deze portefeuille te gaan doen. Toch heb ik besloten om mijn steentje bij te dragen aan deze mooie en vooral belangrijke sector”, aldus Boswijk. “Elke vrijdag help ik verschillende boeren mee op hun bedrijf om zo gevoel te houden met de praktijk. Ondertussen hebben we dan de beste gesprekken.”

Boswijk gaat verder: “De afgelopen periode heb ik in de Tweede Kamer al een aantal piketpalen geslagen in lijn met dit ‘Perspectief voor boeren’. Bijvoorbeeld met het voorstel voor de introductie van de Agrarische Praktijktoets waarbij wet- en regelgeving voortaan eerst in de boerenpraktijk moet worden getoetst waardoor we beter gebruik maken van de kennis die boeren allang hebben. Maar ook met het voorstel dat ik heb ingediend om hoogwaardige agrarische gronden beter te beschermen. Of met het voorstel om contracten voor agrarisch natuurbeheer langjarig te maken. Allemaal voorstellen die Kamerbrede steun hebben gekregen en die de status quo doorbreken. Want rentmeesterschap is een actieve bezigheid. Het betekent verbeteren, verfijnen, maar ook schrappen. Rentmeesterschap is niet de handhaving van de status quo.”