De Eshuis Accountants Holterberg ATB-toertocht heeft het keurmerk ‘NTFU Extra Goed Geregeld’.
De Eshuis Accountants Holterberg ATB-toertocht heeft het keurmerk ‘NTFU Extra Goed Geregeld’.

Holterberg ATB-toertocht

Algemeen

Na een jaar afwezigheid wordt op zondag 13 februari weer de Eshuis Accountants Holterberg ATB-toertocht verreden. Er kunnen maximaal 500 personen deelnemen en voorinschrijving is verplicht.

HELLENDOORN/HOLTEN - “Eén van de mooiste manieren om de Sallandse Heuvelrug en Holterberg te verkennen is toch wel op de ATB!”, aldus de Fietstoerclub CC’75. “Het is voor de Fietstoerclub CC’75 een uitdaging om een ATB tocht uit te zetten zoveel mogelijk buiten de welbekende “paarse” en “blauwe” MTB-route. Toch is het wederom gelukt een aantrekkelijke ATB toertocht van 35 en 55 km te organiseren. Mooie singletracks, bos en hei, pittige beklimmingen en lange afdalingen, het zit er allemaal in.” Deze tocht voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. De toertocht heeft het keurmerk ‘NTFU Extra Goed Geregeld’.

Men kan starten tussen 9.00 en 10.00 bij camping De Noetselerberg, Holterweg 116, Nijverdal. Zowel de korte als de lange route gaan eerst richting Hellendoorn, de 55 km maakt een extra lus richting Holten. De 35 km heeft onderweg één verzorgingspost met technische ondersteuning en de 55 km heeft nog een extra verzorgingsstop. Op camping De Noetselerberg bestaat de mogelijkheid om na de sportieve inspanning iets te eten en/of te drinken op het buitenterras.

Wie wil deelnemen aan de Eshuis Accountants Holterberg ATB-toertocht kan zich inschrijven via fietssport.nl of via de website van Fietstoerclub CC’75. Voorinschrijving is verplicht en zorgt voor een snelle doorstroming en minder contactmomenten op de dag zelf. Starten kan middels Scan en Go. De kosten bedragen voor NFTU leden 5,- euro, voor niet leden 7,- en kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen. Daarvan wordt 1,- euro per deelnemer afgedragen aan de Stichting Support For Nature. Hiermee wordt bijgedragen aan de instandhouding van het natuurgebied.

Natuurlijk worden de dan geldende Corona-maatregelen in acht genomen. De richtlijnen van de Rijksoverheid (voor buitensport) en de regelgeving vanuit de NTFU zijn daarbij leidend. Voor deelnemers vanaf 13 jaar is Coronatoegangsbewijs verplicht (QR-code). Bezoek voor meer inlichtingen de website van Fietstoerclub CC’75 of bel met Chantal Fokkert 06-14114250.

www.cc75.nl