Afbeelding

The Father: ervaring van Alzheimer in filmvorm

Algemeen

‘The Father’ is een filmhuisdrama over een hoogbejaarde, dementerende man die alleen in Londen woont en de verpleeghulp, die zijn dochter voor hem geregeld heeft, pertinent afwijst. Zij kan zelf de zorg voor haar vader niet op zich nemen omdat ze op het punt staat om naar Parijs te verhuizen. Deze film, die de kijker de ervaring van Alzheimer in filmvorm geeft, is op dinsdag 8 februari om 20.00 uur te zien bij ZINema. 

NIJVERDAL - Anthony Hopkins speelt de dementerende vader, die al decennia in een groot appartement in Londen woont. Hij dwaalt onzeker door de kamers en de gangen, waarbij hij op meubels stuit die hij niet herkent. Er ontbreken schilderijen in de kamer en er zit ineens een vreemde man op de bank. Zijn horloge vindt hij op de meest rare plekken terug. ‘The Father’ begint als een gewoon verhaal over een dochter die thuishulp regelt voor haar vader en allengs verandert het verhaal in een labyrint. Door een steeds veranderend interieur en wisseling van rollen, krijgt de kijker een idee hoe de vader zijn leven als dementerende ervaart. Een fascinerend en aangrijpend verhaal, vol pittige momenten. 

Kaarten reserveren

Kaarten voor ‘The Father’ zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.