Afbeelding
Foto: ROBERT SPEKHORST

Crossen door de bossen, over heuvels en strand

Algemeen

De tweede wedstrijd in het ZorgSaam-SNS Crosscircuit is de Valentijnscross van Atletiekvereniging Twenterand op zaterdag 12 februari 2022. Met de Valentijnscross wordt het ZorgSaam-SNS-Crosscircuit weer hervat! 

TWENTE - Op zaterdag 12 februari 2022 kunnen hardlopers weer crossen door de bossen, over de heuvels en het strand op recreatiepark Het Lageveld in Wierden tijdens de tiende AVT Valentijnscross. De organisatie is in handen van Atletiekvereniging Twenterand. Er zijn afstanden van 10km, 5km, 2,5km en de 1.500 meter kidsrun.
Deze cross is tevens de tweede wedstrijd in het  die bestaat uit vijf wedstrijden. Inschrijven voor deze competitie is nog mogelijk. Na-inschrijving op de wedstrijddag zelf is in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk!

Zowel de Nijverdalsebergcross als de Zuurbergcross, beide onderdeel van het ZorgSaam-SNS Crosscircuit, konden eerder dit seizoen niet doorgaan. De organisatie gaat nog steeds voor een volledige crosscompetitie en de Nijverdalsebergcross en de Zuurbergcross zijn verplaatst naar een andere datum en locatie. Door de verplaatsingen staat nu als eerste de AVT Valentijnscross op 12 februari in Wierden op het programma. Dit wordt vervolgd met op 5 maart de Nijverdalsebergcross in Nijverdal, op 12 maart de Bovenbergcross in Markelo en op 2 april de Zuurbergcross in Holten.

Door alle veranderingen in data, wil de organisatie de deelnemers aan de crosscompetitie tegemoet komen door minimaal drie in plaats van vier van de vijf wedstrijden mee te laten tellen voor de einduitslag.

www.hetcrosscircuit.nl