Energietoeslag vanuit gemeente

Vanwege de sterk stijgende energiekosten wordt door het kabinet geld vrijgemaakt ter compensatie. Naast dat de energiebelasting eenmalig verlaagd wordt en er geld uitgetrokken wordt voor subsidie voor het verduurzamen van woningen, wordt er een extra energietoeslag beschikbaar gesteld voor mensen met een laag inkomen.

HELLENDOORN - Deze extra energietoeslag wordt door de gemeenten uitbetaald aan mensen die op dit moment een uitkering ontvangen of in aanmerking komen voor de minimaregelingen. Zij hoeven hier niets voor te doen.

De gemeente ontvangt veel telefoontjes over hoe het zit met de eenmalige energietoeslag. Op dit moment is het nog niet duidelijk vanaf wanneer de toeslag door het Rijk beschikbaar wordt gesteld en kan worden uitbetaald. Wanneer hier meer duidelijkheid over is, wordt dit bekend gemaakt via de gemeentelijke website www.hellendoorn.nl en Facebookpagina www.facebook.nl/gem.hellendoorn. Voor de groep mensen die niet bekend zijn bij de gemeente maar wel een laag inkomen hebben, wordt een systeem ingericht om in aanmerking te komen voor de toeslag.