College van B & W heeft verlaging OZB voorgesteld

Nu er bij de gemeente Hellendoorn ruimte is ontstaan heeft het college van B & W de raad voorgesteld om de OZB te verlagen.

HELLENDOORN - Het college komt de inwoners tegemoet door de belasting te verlagen (zowel een verlaging, als geen inflatie). "Als college hebben we altijd gezegd dat we de lasten willen verlagen, zodra dat mogelijk is”, vertelt wethouder Jelle Beintema. "Door consequent beleid en de extra inkomsten in het gemeentefonds is er voldoende ruimte om die belofte na te komen. We zijn blij dat we richting inwoners nu een eerste stap kunnen zetten. We houden rekening met investeringen die nog nodig zijn op het gebied van bijvoorbeeld onderwijs en wegen. Door nu een zorgvuldige afweging te maken, houdt de nieuwe raad financiële ruimte om ook aan die en aan andere plannen invulling te geven.” Het college stelde een lastenverlichting van 850.000 euro voor, de raad heeft hiervan 1.025.000 euro gemaakt.
Voor een gemiddelde woningbezitter betekent dit een verlaging van de woonlasten van 31,88 euro euro, voor een gemiddeld bedrijf/vereniging een verlaging van 476,47 euro. Voor een huurder vallen de kosten voor afval en riool bijna negen euro hoger uit dan in 2021 (lager dan de inflatie).