Afbeelding

Oprichters geven les in old-school taekwondo

Algemeen

De gebroeders Ben en Alex Roemeon, zijn 30 jaar geleden samen met Harry Bargboer begonnen met Taekwondo in Nijverdal. Inmiddels zijn er zo’n 40 leden, jong en oud, die deze Zuid-Koreaanse vechtkunst beoefenen. Toen gevraagd werd aan Ben en Alex om een old-school Taekwondo workshop te houden twijfelden ze geen moment om dit te doen voor de vereniging waar ze 30 jaar geleden mee zijn begonnen.

NIJVERDAL - Voor deze gelegenheid zijn ook de Taekwondo buren uit Rijssen en Wierden uitgenodigd om mee te trainen, zodat ze mee konden maken hoe er vroeger getraind werd.

Als eerste begonnen ze met een korte warming up, waarna ze al snel in twee groepen gingen werken. Een groep met de kinderen en een groep met volwassen. Wanneer de ene groep aan het trainen was in de zaal, had de andere groep pauze. In de pauze werd er hard gewerkt aan kracht en lenigheid. Veel opdrukken, buikspieroefeningen en rek- en strekoefeningen werden gedaan, waarna er weer hard getraind kon worden na de pauze.

In het laatste half uur werd er geoefend met breektesten. Bij een breektest is het de bedoeling dat met een traptechniek of een handtechniek (slagen/stoten) een plankje wordt gebroken. De animo was erg groot, waardoor er besloten is om deze oefeningen op kleine trapkussentjes uit te voeren in plaats van op echte houten planken.

En toen werd het tijd voor een wedstrijdketting breektest. De volwassenen tegen de kinderen. Wie kunnen het snelst een hele serie breektesten uitvoeren? 15 kinderen met 15 verschillende technieken, of 14 volwassenen met 14 verschillende technieken? De kinderen wisten twee van de drie keer de snelste te zijn, waardoor gedacht werd dat de volwassenen meer kussentjes hadden, maar dit bleek niet waar te zijn.

Deelnemers lieten weten het erg naar hun zin gehad te hebben en Alex en Ben waren zeer tevreden over de inzet van de groep.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding