Afbeelding

CDA Hellendoorn haalt Haagse bestuurders naar gemeente

Algemeen

Maandagavond 7 februari was Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge te gast in Haarle op uitnodiging van het CDA Hellendoorn. 

HELLENDOORN - Tijdens deze bijeenkomst heeft Reggewoon de plannen voor 24-uurs zorg rondom de kerk toegelicht en heeft de werkgroep wonen van Plaatselijk Belang Haarle de trage totstandkoming van woningbouw in Haarle onder de aandacht gebracht.

Dat er behoefte is aan woningbouw in de kern Haarle werd duidelijk door de massale opkomst van plaatselijke jongeren. Er werd een interactieve discussie gevoerd waarin duidelijk werd dat zowel rijksoverheid, de provincie maar ook de gemeenteraad hierin een duidelijke rol moeten oppakken.

Lijsttrekker Roy Zijlstra heeft aangegeven grote ambities te hebben op dit punt. Het CDA Hellendoorn wil meer bouwen dan de aantoonbare behoefte en een bouwstimuleringsfonds van € 1.000.000,-. Dit geldt uiteraard niet alleen voor Haarle maar voor alle kernen in onze gemeente.

Vrijdag 18 februari heeft het CDA Hellendoorn Derk Boswijk uitgenodigd voor een bezoek aan Daarle. Derk is in de Tweede Kamer woordvoerder voor Defensie en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het CDA wil graag met hem in gesprek over ons lokaal agrarisch actieplan. Wees van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn.