Afbeelding

Scoor een Boek! 2022 van start

Algemeen

HELLENDOORN - Maar liefst 425 leerlingen, verdeeld over 20 groepen, van 12 basisscholen in de gemeente Hellendoorn doen in de komende tien weken mee aan het leesproject ‘Scoor een Boek!’ Dit is een jaarlijks terugkerend leesbevorderingsproject voor leerlingen uit de groepen 5 en 6, dat lezen en bewegen aan elkaar verbindt. Profvoetballers Kaj Sierhuis en Elias Sierra van Heracles Almelo zijn de ambassadeurs. Zij moedigen met een wekelijkse video’s de deelnemers aan om zoveel mogelijk boeken te lezen en de challenges te doen.

Meer lezen

‘Scoor een Boek!’ is een landelijk groeiend initiatief waar de ZINiN Bibliotheek, de gemeente Hellendoorn en voetbalclub Heracles Almelo de handen ineen hebben geslagen om kinderen zoveel mogelijk te stimuleren tot het lezen van boeken. Het project combineert de populairste sport van Nederland met lezen, om meer kinderen zoveel mogelijk boeken te laten lezen.

Heracles ambassadeurs ‘Scoor een Boek’ 2022

Kaj Sierhuis, de 23-jarige spits van Heracles is de ambassadeur van ‘Scoor een Boek! 2022’. Hij wordt daarbij geholpen door Elias Sierra van Heracles die ook te zien is in de videoserie van ‘Scoor een Boek!’. Natuurlijk ontbreekt ook mascotte Bultje niet. Iedere week moedigen ze de deelnemende leerlingen aan door ze met twee challenges per week uit te dagen. Het gaat dan om een creatieve en een sportieve challenge. De leerlingen mogen dan bijvoorbeeld squats, jumping-jacks of push-ups doen en balanceren op hun ‘verkeerde’ been of een eigen boekenlegger maken. Verder krijgen ze wekelijks vragen over het boek dat ze aan het lezen zijn.