Afbeelding

Jonas Phijffers is Nederlands kampioen

Algemeen

Jonas Phijffers werd Nederlands kampioen 400m indoor tijdens het NK indoor U20, een wedstrijd waarbij de Nederlandse top vertegenwoordigd was. Tijdens het NK indoor U20 in Apeldoorn liep Jonas van ASV Atletics Nijverdal een geweldige race. In de serie liep hij de 400 meter in 48.30. In de finale liep hij nog beter. 

APELDOORN/NIJVERDAL - Na een valse start door Keenan Blake, in de baan naast Jonas, duurde het lang voordat de atleten zich op konden maken voor de tweede start. Alle Nederlandse toppers op de 400 meter waren aanwezig. Jermaine Kleine van AC Tion Enschede is Nederlands kampioen op de 400 horden, Binne Brok van AV Tempo was tweede op de 400 meter outdoor.

Bij de tweede start waren alle lopers goed weg. Na twee bochten mochten de atleten hun baan verlaten en Jonas kwam vlak achter Labram Hamidu van Ciko’66 in de binnenbaan. Na de bocht kon Jonas een hogere versnelling vinden en kwam met grote voorsprong over de finish in 47.84. Binne Brok werd tweede in 48,82 en Jermaine Kleine werd derde in 48,88.

De tijd van Jonas is een clubrecord van ASV Atletics Nijverdal, maar de 47.84 gaat ook de boeken in als de derde tijd aller tijden op de 400 meter U20.