Afbeelding

CDA Hellendoorn gaat voor goede zorg; Helpen daar waar nodig is

Algemeen

Het zal je maar gebeuren. Je wilt zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar helaas lukt dat niet meer. De buren willen helpen en dat doen ze ook daar waar het kan, de kinderen proberen zoveel mogelijk te komen, maar ze wonen ver weg, dus daar kun je ook niet altijd een beroep op doen. Gelukkig is er dan de gemeente die ondersteuning kan bieden. Dat kan door thuiszorg te organiseren, door een traplift te regelen of door een vrijwilliger te regelen die regelmatig langskomt. Evenmens, De Welle, en Avedan zijn daarbij belangrijke partners. 

De gemeente moet er zorg voor dragen dat onze mensen de hulp krijgen die ze nodig hebben. Voor het CDA Hellendoorn geldt dat ieder mens telt. Het gaat om een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Mensen met en zonder beperking. Oud en jong.
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is een gevleugelde uitdrukking. Maar helaas, niet elk kind groeit op in een harmonische situatie. Daarom vindt het CDA Hellendoorn het belangrijk dat kinderen en ouders recht hebben op goede begeleiding bij vervelende echtscheidingssituaties

Zelfredzaamheid is ook een kernwaarde voor het CDA Hellendoorn, maar daar moet meteen bij gezegd worden dat wie niet voor zichzelf kan zorgen en geen mensen om zich heeft die deze taak op zich kunnen nemen, de gemeente moet zorgen voor een vangnet.
Dit kan mensen van alle leeftijden overkomen, maar meestal zal het gaan om de wat oudere inwoner. Mensen worden steeds ouder en er komen minder kinderen. Dat betekent dat we vergrijzen. Veel senioren zijn vitaal en doen allerlei vrijwilligerswerk, maar er zijn ook ouderen die eenzaam zijn. Vergrijzing en het aanpakken van eenzaamheid zijn belangrijke speerpunten voor het CDA Hellendoorn.
Samen met de ouderenorganisaties moet er nieuw ouderenbeleid komen.