Afbeelding

Wat bezielt je lijsttrekker met Margreeth Krommendijk

Algemeen

In het weekend van 25 februari is Margreeth Krommendijk van de Christen Unie te gast in het programma ‘Wat bezielt je lijsttrekker?’ op HOitv. 

HELLENDOORN - Krommendijk is docent Nederlands aan het Greydanus, moeder van drie kinderen, actief als vrijwilliger bij de korfbal en het gezicht van de ChristenUnie in de gemeente Hellendoorn. Waar haalt zij de energie vandaan om dat allemaal te combineren en ook nog rust en evenwicht uit te stralen? 


Krommendijk, die geboren werd in Schildwolde in Groningen, was al jong leergierig en nieuwsgierig: ’ik wil weten hoe het zit’. Zij leert van haar leerlingen en vindt dat je verplicht bent je talenten te gebruiken en te ontwikkelen. Afkomstig uit een goed gelovig maar niet uitgesproken dogmatisch gezin, neemt ze de mensen zoals ze zijn, weet ze dat het leven niet altijd gaat zoals je zou willen, en beschouwt ze haar geloof als de bron, waaruit ze kracht krijgt en waaruit het verlangen naar rechtvaardigheid voortkomt.


De uitzending is te zien na het HOi journaal en maakt deel uit van de uitzendingen van HOi in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. De uitzending is te zien op de livestream www.hoimedia.com, waar de uitzending ook terug te zien is.
Presentatie en redactie Wil de Bruine, regie Dylan Buis en techniek Jan van Dam.