Afbeelding

Malford Milligan & The Southern Aces

Algemeen

Malford Milligan en zijn Southern Aces toerden al mee met Johan Derksen’s theatertour en stonden eerder al in De Smidse in Nijverdal. Nu is hij met zijn eigen voorstelling ‘I Was A Witness’ te zien in het ZINiN Theater op zaterdag 12 maart 2022. De stem van de Amerikaanse soulmuzikant wordt vergeleken met soul iconen Otis Redding en Al Green.

NIJVERDAL - Geboren als albino in Taylor, Texas op 29 maart 1959, hadden de raciale spanningen in zijn jeugd een dubbele impact. In de muziek vond hij zijn uitweg. Als frontman van de band Storyville behaalde hij in de US successen en ook samenwerkingen met de Nederlandse Jack Hustinx (Shiner Twins) werden lovend ontvangen. Door zijn krachtige, soulvolle stem werd Milligan maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de ‘Austin Music Awards’.

Zijn laatste album ‘I Was A Witness’ verscheen in 2021 en is een indringende plaat. Geïnspireerd door zijn eigen gevoelens over de pandemie, hoe die slachtoffers maakte onder de arme bevolking van de Verenigde Staten, en de grenzeloze onverschilligheid over hoe de macht in Washington met de gevolgen omging.

Kaarten à 22,50 euro zijn te reserveren via de reserveerlijn (0548)624489, aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal en via www.zinin.com