Marèll (rechts) en Megan verheugen zich nu al op de leuke activiteit die ze met de ouderen kunnen gaan doen. Het liefste vervullen ze de wensen van vier ouderen op dezelfde afdeling van een verzorgingshuis, omdat dat wel zo gezellig en praktisch is. Ook voor de klussen zijn ze als kwartet in te zetten, zolang mensen rekening houden met hun logistieke uitdaging en het feit dat ze tussendoor nog naar school moeten en werken. "Daar gaat het in deze opdracht natuurlijk echt over", vertelt Marèll. "Wij moeten laten zien hoe ondernemend we zijn, hoe goed we op verschillende situaties in kunnen springen. Net zoals we dat straks op de werkvloer moeten doen."
Marèll (rechts) en Megan verheugen zich nu al op de leuke activiteit die ze met de ouderen kunnen gaan doen. Het liefste vervullen ze de wensen van vier ouderen op dezelfde afdeling van een verzorgingshuis, omdat dat wel zo gezellig en praktisch is. Ook voor de klussen zijn ze als kwartet in te zetten, zolang mensen rekening houden met hun logistieke uitdaging en het feit dat ze tussendoor nog naar school moeten en werken. "Daar gaat het in deze opdracht natuurlijk echt over", vertelt Marèll. "Wij moeten laten zien hoe ondernemend we zijn, hoe goed we op verschillende situaties in kunnen springen. Net zoals we dat straks op de werkvloer moeten doen." Foto: Marèll Knobben

‘Gewoon even gezellig koffie drinken, of zo’

Algemeen

Voor hun opleiding verpleegkunde aan het Deltion College konden Marèll Knobben, Megan Hoogland, Abby Buitenhuis en Rachel van Gelder kiezen uit drie opdrachten. Hun keuze viel op ‘ondernemend gedrag’, een opdracht waarvan zij verwachten dat ze er in hun verdere loopbaan veel aan hebben.

NIJVERDAL - “Voor deze opdracht moeten we met z’n vieren samenwerken en alles helemaal zelf op poten zetten”, vertelt Marèll. “Dat zijn aspecten die we straks in ons werk ook tegenkomen; werken in een team en inspringen op allerlei ontwikkelingen. We hebben ondertussen allemaal al geleerd dat dingen regelmatig niet volgens de planning verlopen. Daar moet je dan op een ondernemende manier op reageren.”

Wensen

De eerste uitdaging diende zich al aan bij het vinden van wensen van ouderen. “We dachten dat dit vrij makkelijk zou zijn”, vertelt Marèll verder. “Ik werk zelf bij de Hoge Es en ging er vanuit dat we op een van de afdelingen wel wensen zouden kunnen vervullen. Dat blijkt toch wat lastiger. Het is ook voor zo’n afdeling nog een behoorlijke organisatie. Wat dan weer wel goed is voor onze opdracht, is dat we gelijk mee kunnen denken hoe we dat op zo’n afdeling toch kunnen realiseren.” Omdat ze niet alle vier in Nijverdal wonen, maar twee dames uit Raalte en Ommen komen, is het logistiek wel fijn als de wensen op één plek en tegelijk uitgevoerd kunnen worden. “We moeten ieder de wens van één oudere uitvoeren, maar wel in teamverband. Dat maakt het zo hier en daar wat lastiger.”

Klusjes

Om budget voor de wensen bij elkaar te sprokkelen doen de dames klusjes. “Dat kan van alles zijn, voor één tot vier personen. Als het maar geld oplevert!” Marèll lacht. “We hebben de maand maart uitgetrokken voor klusjes, dus als iemand zijn tuin wil laten harken of de ramen wil laten lappen, bel of app! Of doneer zonder klusje. Geld dat wij overhouden, doneren we aan de zorginstelling.”

wensen vervullen

Klusjes app of bel je door via 06 2834 3291. Een van de dames neemt dan contact op voor een afspraak. Heb je geen klusje, maar wil je de dames wel steunen met een donatie? Maak het geld over op NL09SNSB0957036043 t.n.v. Marèll Knobben, o.v.v. Deltion 4 wensen AMRM. Bij voorbaat hartelijk dank!