Afbeelding

Albaldah collecteert

Algemeen

De Jantje Beton Collecte wordt gehouden van 7 tot en met 12 maart. De scouts van Albaldah gaan dit jaar weer langs de deuren in Haarle om te collecteren. Maar liefst 50 procent van de opbrengst gaat daarbij naar de eigen clubkas. 

HAARLE - Volgens Jantje Beton is buitenspelen super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen geen lid worden van een club of jeugdvereniging. Zij zijn aangewezen op een speelplek in de buurt.

Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk, terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootje springen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen; een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen. De rol van Scoutingclubs, jeugdverenigingen en leuke speeltuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Het is daarom meer dan ooit hard nodig om geld op te halen.

Scouting Albaldah is de Scoutinggroep voor Haarle en de ruime omgeving. De groep bestaat sinds 2007 en inmiddels hebben bijna vijftig jeugdleden elke week een hoop plezier bij deze nog jonge Scoutinggroep. Behalve leden uit Haarle zelf weten ook steeds meer kinderen uit buurtdorp Luttenberg scouting te waarderen.

Collecte

De collecte is van 7 tot en met 12 maart. De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft is voor de eigen clubkas. Die opbrengst is heel erg welkom om het Scoutingspel vanuit blokhut Spoorzicht aan de Almeloseweg in Haarle te kunnen blijven spelen. Zijn er geen scouts aan de deur geweest? Dan is het ook mogelijk om via de website een bijdrage te leveren aan de collecte. Ook kan er gedoneerd worden via de QR-code.

jantjebeton.digicollect.nl/scouting-albaldah

Afbeelding