Schaap (Ovis domesticus), Schapen (Bovidae), Evenhoevigen (Artiodactyla), Zoogdieren (Mammalia), fauna, zoogdier -
Schaap (Ovis domesticus), Schapen (Bovidae), Evenhoevigen (Artiodactyla), Zoogdieren (Mammalia), fauna, zoogdier - Foto: Andries Ophof

Lammetjesfeest op De Sprengenberg

Algemeen

De lente komt eraan en dat betekent dat er weer lammetjes zijn geboren en het tijd is voor het Lammetjesfeest en de Lentemarkt op de Sprengenberg.

HAARLE -  Op zondag 6 maart is er van alles te doen op Erve De Pas in Haarle. Neem een kijkje bij de lammetjes, bak een broodje boven het vuur en knutsel er op los. Kom kijken hoe de herder van Scheperij Salland met haar border collies werkt en en struin over de lentemarkt op het erf. Ga in gesprek met de boswachters en haal vooral ook een lekker hapje of drankje bij Herberg De Pas.

“Twee jaar geleden lagen de plannen al helemaal klaar voor een eerste lammetjesfeest bij De Sprengenberg. Helaas kon dit niet door gaan doordat Covid om de hoek kwam kijken. Ook vorig jaar was er nog stille hoop, maar  we hadden al snel door dat we ook in 2021 geen lammetjesfeest konden organiseren. Voor dit jaar is de vergunning van de gemeente binnen en de voorbereidingen zijn in volle gang, dus we hebben er alle vertrouwen in dat het evenement eindelijk door kan gaan!”, zo laat de organisatie weten.

Er is op 6 maart voor iedereen wat te doen en te beleven. Zo is er op Erve De Pas een lentemarkt die voor iedereen gratis toegankelijk is. Hier kunnen (natuurlijk) allerlei wolproducten, maar ook streekproducten en planten en vogelhuisjes voor in de tuin gekocht worden. In het weiland achter het erf, zijn de lammeren waar deze middag mee geknuffeld mag worden te vinden. Daarnaast geeft de herder een demonstratie ‘schapen drijven’ met haar border collies, kun er een broodje worden gebakken boven vuur en zijn er verschillende knutselactiviteiten.

Leden van Natuurmonumenten en OERRR leden mogen gratis naar het lammetjesfeest op Erve De Pas. Wie geen lid is, moet 3,50 euro betalen. De lentemarkt is vrij toegankelijk. Kaarten verkrijgbaar via natuurmonumenten.nl