Afbeelding
Foto:

Gouden award van Euro NCAP voor Ford E-Transit

De Ford E-Transit heeft deze gouden award te danken aan de geavanceerde rijhulpsystemen. Daarmee voegt de E-Transit in het rijtje van de dieselaangedreven Transit in het 2-tons-segment en de 1-tons Transit Costum.

De geavanceerde rijhulpsystemen van Ford E-Transit ontlasten de bestuurder tijdens het rijden en voorkomen ongevallen en daarmee ook schade, letsel en kosten. De E-Transit biedt rijhulptechnologieën, waaronder Pre Collision Assist met Pedestrian Detection, Intelligent Adaptive Cruise Control met Traffic Sign Recognition, Blind Spot Information System met Lane Change Warning & Aid, Junction Assist, een 360-graden camera en Reverse Brake Assist.


De simulaties van Euro NCAP testten bestuurderswaarschuwingen en actieve veiligheidstechnologieën bij het naderen van geparkeerde voertuigen of langzaamrijdend verkeer. Evenals wanneer een voorligger acuut remt. De tests bevatten ook de reactie op een kind dat plotseling de weg op rent en op fietsers en voetgangers die op de weg liepen of de weg overstaken; potentieel waarschijnlijke scenario's in de stedelijke omgevingen.


Ford test de E-Transit momenteel met geselecteerde klanten in heel Europa in typisch dagelijkse werkzaamheden. De eerste leveringen zullen naar verwachting in het voorjaar van 2022 beginnen.

Afbeelding