Afbeelding
Foto: John Wolthuis

Nijverdal is een hele dag lang het centrum voor elektrisch rijden

Nijverdal is op zaterdag 12 maart hét centrum om het elektrisch rijden te ontdekken en te ervaren. Vrijwilligers van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) verzorgen tussen 12.00 en 17.00 uur een scala van activiteiten op het Henri Dunantplein. Het is vooral bedoeld voor particuliere autorijders in Salland en Twente.

Je kunt meer dan 30 auto's bekijken en een proefrit maken om het elektrisch rijden te beleven. Ook zijn er lezingen die uitleg geven over alle facetten waarmee een beginnend EV-rijder te maken krijgt. Diverse ambassadeurs zijn beschikbaar om hun ervaringen te delen. Zij geven onafhankelijke informatie en desgewenst kan een proefrit in hun eigen auto worden gemaakt.

Lokale dealers pakken uit
Alle lokale dealers bleken bereid om mee te werken. Zij bieden meer dan 30 elektrische auto's van 17 automerken aan om te bekijken, te vergelijken én om erin te rijden. Alle modellen zijn aanwezig, vooral in de lagere en middelhoge prijsklasse. Door de afgenomen gebruikskosten is het nu ook voor particulieren interessant om elektrisch te gaan rijden.
Naast het geven van informatie staat de elektrische rijbeleving centraal. Alle auto's zijn beschikbaar om een mini-proefrit mee te maken. Zo'n tien minuten achter het stuur, eventueel met een stukje N35, is voldoende om het rijgenot te ervaren. Dat maakt het een uniek evenement.

Lezingen
Ook zijn er vanaf 13.00 uur lezingen "Introductie elektrisch rijden", verzorgd door Alexander Haccou (VER). Er wordt uitleg gegeven over de energie- en milieubesparing, de kosten van gebruik, het opladen thuis en onderweg, laadpassen en ontwikkelingen naar de toekomst.
De presentaties zijn op de begane grond van de ZINiN Bibliotheek, ook wel het Cultuurhuis genoemd. Dat ligt direct aan het Henri Dunantplein. Elk uur wordt deze herhaald. Door de Corona-maatregelen worden belangstellenden gevraagd zich tevoren aan te melden. Ga naar www.eventbrite.nl en zoek op Nijverdal Laad je meenemen. Meld je snel aan, want vol is vol.

Onafhankelijk
Op deze middag zijn tien vrijwilligers van de VER beschikbaar om hun ervaringen te delen. Zij geven onafhankelijk hun informatie die is gebaseerd op de praktijk. Uiteraard zijn dat vragen als 'hoever kom je nu écht komen met zo'n accu' en nog veel meer. Desgewenst kan een proefrit in hun eigen auto worden gemaakt.
Alle aanwezigen ontvangen een informatieblad met de belangrijkste wetenswaardigheden voor een beginnende EV-rijder. Een overzicht van de beschikbare modellen, praktische informatie en verwijzing naar websites met bruikbare informatie. Een handig naslagwerk en goed vertrekpunt bij de verdere oriëntatie.

VER helpt mee
De Vereniging Elektrische Rijders (VER) is de grootste vereniging voor elektrische rijders en geïnteresseerden hierin. Het is een ontmoetingsplek en belangenbehartiger voor elektrisch vervoer. De bijdrage die elektrische auto's leveren aan de energietransitie vervult hierin een centrale rol.
De elektrische auto wordt steeds betaalbaarder en komt voor steeds meer automobilisten binnen bereik. Ook particulieren kiezen steeds vaker voor 'elektrisch' nu er voor hen gunstige belastingmaatregelen gelden, er meer goedkopere modellen op de markt verschijnen en je met private lease niets hoeft te investeren.

Via het VER initiatief 'sturen bij je buren' kom je in contact met een elektrische rijder bij jou in de buurt. Kijk in jouw regio naar de auto's die de ambassadeurs beschikbaar stellen om hun ervaringen te delen: https://mijn.evrijders.nl/sturen-bij-je-buren.

Afbeelding