Afbeelding
Foto: Jerome Wassenaar

Volkswagen ID. Buzz on tour

Volkswagen toert momenteel door Europa met de nieuwe ID. Buzz. De officiële wereldpremière staat gepland op 9 maart en in de aanloop maakt deze al een mooie rondrit als charme-offensief.

Volkswagen gaf de nieuwe, volledig elektrische bus een kleurrijke regenboogbestickering als 'camouflage', uiteraard vooral bedoeld om juist de aandacht te trekken met het nieuwe ontwerp. Zo bezocht het prototype begin februari Amsterdam, eerder dook deze al op in Barcelona, Parijs en Londen. Volkswagen zet met de introductie van de ID. Buzz ook sterk in op de toekomstige ontwikkelingen in dit soort grotere steden. Immers, er zijn steeds meer milieuzones en andere beperkingen op het gebruik van voertuigen met verbrandingsmotor in de binnensteden. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat vervoerders uiteindelijk over zullen stappen op volledig elektrische bussen zoals deze om hun werk uit te kunnen voeren.

Volkswagen zet met het nieuwe model wel in op een stukje nostalgie: zo noemen de oer-bus Volkswagen T1 als belangrijke inspiratie voor het nieuwe model. De sterk aflopende neus, de kleine zijramen bij de voorruit en het niet geheel naar achteren doorlopende glas op de zijflanken zijn herkenbare elementen uit het klassieke Bulli-ontwerp.