Afbeelding
Foto:

Renault heeft mooi 2021 achter de rug dankzij hybride modellen

Renault heeft onlangs het jaarresultaat over 2021 bekend gemaakt. Volgens het merk werden de gestelde doelen meer dan behaald en kan men door met de ingezette lijn.

De omzet van de Renault Group steeg met een nette 6,3 procent ten opzichte van 2020. In totaal werd 46,2 miljard euro omgezet. Dit leverde een netto inkomen op van 967 miljoen euro. 

Ook op inhoudelijk vlak werden doelen bereikt. Zo wist de Renault Group de gestelde emissiedoelen te halen voor zowel personenauto's als lichte commerciële voertuigen. Dit komt doordat inmiddels een derde van alle geregistreerde personenauto's van Renault voorzien is van een hybride motorisatie. Renault's orderboeken laten dan ook een positieve trend zijn bij de verkochte aantallen van deze modellen. Zo heeft men een hoge verwachting van de nieuwe Renault Mégane E-Tech voor dit jaar.

Renault ziet in 2022 nog wel diverse uitdagingen; zo zal de eerste helft van dit jaar de productie van auto's nog flink achterblijven door een tekort aan halfgeleiders. Het merk schat dat zo'n 300.000 auto's minder geproduceerd zullen worden als gevolg daarvan. Daarnaast nemen ook de kosten van andere grondstoffen flink toe waardoor in ieder geval de winstmarges onder druk komen te staan.

Afbeelding