Afbeelding
Foto:

Valpreventie bij FysioSterk

Deze cursus is bedoeld voor 65-plussers die het afgelopen jaar gevallen zijn, moeite hebben met bewegen of lopen, of bang zijn om te vallen. "Komen bovenstaande factoren u bekend voor? Dan kan de cursus valpreventie voor u een goede uitkomst zijn", aldus Karlijn Brouwer van FysioSterk. 

NIJVERDAL - Het doel van de cursus is het voorkomen en verminderen van het aantal valincidenten. De cursus valpreventie wordt gegeven aan de hand van het OTAGO oefenprogramma. Aangetoond effectief in het verminderen van valincidenten onder thuiswonende ouderen. 


Tijdens de cursus valpreventie komt het volgende aan bod: inzicht krijgen in de oorzaken van vallen in het dagelijkse leven, gevaren binnen de thuissituatie opsporen, verbeteren van het looppatroon, spierkracht, houding en evenwicht. Daarnaast worden er adviezen gegeven om aanpassingen te doen, waardoor het valrisico wordt verminderd.


Maart 2022 start er een nieuwe cursus valpreventie onder begeleiding van MSc Geriatrie Fysiotherapeut Karlijn Brouwer (FysioSterk), Ergotherapeut Lisette Mocking (Ergotherapie Salland) en Cesartherapeut Bianca van Aefst (Cesartherapie Nijverdal). Gedurende 10 weken op maandag en donderdag van 11.00 tot 12.00 uur komen de deelnemers bij elkaar voor een screening, valparcours met obstakels en beweeg-balansoefeningen.


De cursus valpreventie wordt vergoed vanuit de reguliere fysiotherapie en ergotherapie-behandeling. Aanmelden voor de cursus is mogelijk tot en met 3 maart. Voor opgave en meer informatie kan contact worden opgenomen met FysioSterk, Tel: 0548- 616687 of stuur een e-mail naar karlijn@fysiosterk.nl.