Zelftesten en mondkapjes

Gemeente Hellendoorn stelt, namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gratis zelftesten en mondkapjes beschikbaar voor inwoners die niet de middelen hebben om deze zelf aan te (blijven) schaffen. 

HELLENDOORN - De zelftesten en mondkapjes kunnen zonder afspraak vanaf maandag 28 februari opgehaald worden in het gemeentehuis (Huis voor Cultuur en Bestuur) aan de Willem-Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur (op vrijdag tot 16.00 uur). Ook worden de zelftesten en mondkapjes extra verstrekt in onder andere de pakketten van de Voedselbank. Ook inwoners die geen bericht ontvangen van de gemeente kunnen gebruik maken van de gratis zelftesten en mondkapjes. Er wordt gewerkt op goed vertrouwen en iedereen moet zichzelf en een ander goed kunnen beschermen.
In de afgelopen weken zijn de coronamaatregelen versoepeld. Dat is goed nieuws, alhoewel de besmettingsaantallen nog steeds hoog zijn. Daarom blijft het in bepaalde situaties verstandig om eerst een zelftest te doen.