Afbeelding

Ernst Jansz in ZINiN: verteller à la Bob Dylan

Algemeen

Ernst Jansz was in de jaren 60 deel van de hippieband CCC Inc. en later richtte hij één van Nederlands populairste bands ooit op: Doe Maar. ZINiN is blij dat het, door de aangekondigde versoepelingen, op zaterdag 5 maart Ernst Jansz & Band mag verwelkomen in het ZINiN Theater in Nijverdal. “Het belooft een unieke en ontroerend optreden te worden, waarbij Ernst Jansz zich omring weet met fantastische muzikanten.”

NIJVERDAL - Na zijn hippieperiode met CCC Inc. en het succes van het door hem opgerichte Doe Maar ging Ernst Jansz solo. Inmiddels heeft hij vijf CD’s uitgebracht evenzoveel boeken geschreven. In zijn muziek blijft hij een verteller van verhalen en schuwt hij ook de protestsong niet. Voor deze show verzamelde hij zijn mooiste liedjes, samen met enkele van zijn Dylan-vertalingen.

Reserveren

“Een avond met Ernst Jansz is een unieke en ontroerende belevenis, niet in het minst door de fantastische muzikanten die hem begeleiden: Aili Deiwiks op viool, Guus Paat op gitaren en Richard Wallenburg op bas. Volgens Ernst Jansz zijn beste ‘bandje’ ooit”, aldus ZINiN. Kaarten zijn te reserveren via zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.