Afbeelding

CDA: Kies voor een sterke en leefbare gemeente

Algemeen

In de afgelopen 4 jaar heeft het CDA Hellendoorn de meeste doelen uit haar verkiezingsprogramma gerealiseerd, dit ondanks de lastige financiële situatie. Doordat de kosten van de jeugdzorg hoog opliepen moest er flink bezuinigd worden en daar bovenop kwam de coronacrisis.

Ondanks deze lastige periode heeft het CDA Hellendoorn ervoor gezorgd dat de voorzieningen in stand zijn gebleven en hebben inwoners de zorg gekregen die ze nodig hadden. Inmiddels krijgt de gemeente meer financiële middelen van het rijk, en daar zijn we blij mee.

Een deel van deze middelen hebben we ingezet om de OZB te verlagen. Het CDA Hellendoorn heeft er altijd voor gepleit dat wanneer er meer geld vanuit het rijk komt de OZB ook weer verlaagd moet worden, dat hebben we dan ook gerealiseerd. Een ander deel van de gelden, wil het CDA Hellendoorn inzetten om een investeringsfonds voor woningbouw op te zetten, wij vinden dat het voor jong en oud mogelijk moet zijn om een passende woning te kopen of te huren.

Verder wil het CDA Hellendoorn graag investeren in onderwijshuisvesting. De nieuwbouw Reggesteyn is gestart, daarnaast zijn duurzame basisscholen met een groen schoolplein en een goed binnenklimaat een prioriteit.

Verkeersveiligheid vindt het CDA Hellendoorn belangrijk. We investeren in goede fietspaden, veilige wegen, kruispunten en oversteken. We willen een fonds inrichten waaruit deze maatregelen betaald worden en inwoners actief betrekken bij het oplossen van onveilige verkeerssituaties.

Het CDA Hellendoorn wil graag dat onze agrariërs goede en blijvende ondersteuning krijgen vanuit de gemeente. We willen de medewerker agrarische zaken daarom behouden en stellen daar graag budget voor beschikbaar.

Rentmeesterschap is een van de uitgangspunten van het CDA, we vinden een stabiele financiële positie erg belangrijk. Het CDA Hellendoorn zal daarom haar investeringswensen altijd aanpassen aan de financiële mogelijkheden die er zijn. Zo zorgen we samen voor een sterke en leefbare gemeente Hellendoorn!