Lebbis staat in het ZINiN Theater met ‘De Ziel’, het laatste deel van zijn drieluik ‘De Bovengrens’.
Lebbis staat in het ZINiN Theater met ‘De Ziel’, het laatste deel van zijn drieluik ‘De Bovengrens’. Foto: Martin Oudshoorn Photographs; Martin Oudshoorn

Lebbis gaat op zoek naar het ongrijpbare van ziel

Algemeen

Jarenlang stond Lebbis samen met Dolf Jansen op de planken als Lebbis en Jansen, maar de cabaretier staat inmiddels ook alweer ruim 20 jaar solo in het theater. De laatste tijd werkte hij aan zijn drieluik ‘De Bovengrens’, waarvan ‘De Ziel’ het derde en laatste deel is. Deze show is te zien op zaterdag 19 maart in het ZINiN Theater in Nijverdal. “Een show waarin Lebbis op humoristische wijze het ongrijpbare van de ziel bespreekt.”

NIJVERDAL - In ‘De Ziel’ gaat Lebbis op zoek naar het ongrijpbare van de ziel. Volgens Amerikaans onderzoek aan het begin van de 20e eeuw zou de menselijke ziel slechts 21,3 gram wegen. Dat gelooft Lebbis niet. Het onderzoek is ook nooit meer herhaald. Dat snapt Lebbis dan weer wel. Toch wil hij het graag over de ziel hebben.

“Wanneer we naar de sterrenhemel kijken, dan weten we meteen: wij doen er als mens totaal niet toe. Dus rest ons maar één ding: doen alsof. Het leuke van doen alsof is dat alles mag én kan. We ontwerpen ons eigen spel en verzinnen bijbehorende regels. In de huidige tijd actueler dan ooit.” En daar wil Lebbis het een avondje over hebben.

“Hans Sibbel, alias Lebbis, is een cabaretier die zichzelf steeds verbeterd. Hij staat al twintig jaar op het toneel en is gegroeid in zijn eigen kunnen. Met scherpzinnige ideeën, razend knappe verbindingen, tomeloze inspiratie en ongebreidelde energie is hij degene die de wereld liefdevol oppakt, bekijkt, omdraait, binnenstebuiten keert, afbreekt en weer opbouwt. Hij koppelt persoonlijke ervaringen met de actualiteit en is altijd op zoek naar de waarheid. Lebbis is kritisch en gaat door waar andere stoppen.” Hij won in 2011 de Poelifinario.

Kaarten zijn te reserveren via www.zinin.com of af te halen bij de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch reserveren kan ook via 0548-624489.