informatie
informatie Foto:

Nog geen vergunning voor zonnepark

Doordat essentiële gegevens ontbreken in de aanvraag van de omgevingsvergunning voor het zonnepark op de voormalige vuilstortplaats Dalkruid kan het college van burgemeester en wethouders deze nog niet in behandeling nemen. Gevolg is dat er voorlopig nog geen zonnepark komt in het buitengebied van Hulsen.

HULSEN - Oonze coöperatie wil een zonnepark ontwikkelen op de voormalige vuilstortplaats Dalkruid in het buitengebied van Hulsen. De coöperatie heeft op 7 juni 2021 een omgevingsvergunning aangevraagd. De door gemeente Hellendoorn gevraagde gegevens hadden, na verlenging, op 31 januari ingediend moeten zijn.

Het realiseren van een zonnepark op deze locatie is complex. Er zijn diverse onderzoeken nodig om te kunnen vaststellen of de plek geschikt is voor een zonnepark. Zo is van de netbeheerder een verklaring nodig dat het zonnepark kan worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Ook moet duidelijk zijn of op het terrein beschermde planten of dieren voorkomen en wordt vanuit de wetgeving gevraagd om een groencompensatieplan voor de te kappen bomen. Daarnaast moet voor de verenigingen die op dit moment nog op deze locatie zitten een goed alternatief zijn gevonden. De gemeente is eigenaar van de grond en kan pas toestemming geven voor het gebruik ervan als duidelijk is dat het project financieel haalbaar is.

Niet in behandeling

Bovenstaande informatie ontbreekt in de huidige aanvraag. Oonze coöperatie heeft extra tijd gekregen om deze gegevens aan te leveren. Nu dit niet gelukt is, kan de gemeente juridisch de aanvraag niet verder in behandeling nemen. Daarom kan het project op grond van deze aanvraag niet gerealiseerd worden.