Iedere partij heeft een eigen visie op dit brede thema. Bekijk het debat om te horen waar zij de accenten willen leggen.
Iedere partij heeft een eigen visie op dit brede thema. Bekijk het debat om te horen waar zij de accenten willen leggen. Foto:

Duurzaamheid centraal in HOi-debat

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan. Op 14, 15 en 16 maart mogen de stemgerechtigden weer naar de stembus. De lokale politiek heeft een grote impact op veel aspecten van het dagelijks leven. Zo nemen zij besluiten over thema's zoals voldoende woonruimte, goede zorg op lokaal niveau, de leefbaarheid en: duurzaamheid. Dit speelt een steeds grotere rol in de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan klimaatverandering en de energietransitie. Het is dan ook niet verrassend dat Duurzaamheid het thema is voor een speciaal verkiezingsdebat bij HOi Media.

NIJVERDAL - Deze vrijdagavond 4 maart zendt HOi onder de noemer 'Hellendoorn Kiest' een verkiezingsdebat uit vanaf 19.30 uur. Vertegenwoordigers van de zeven politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen komen aan het woord.


Wat moet er de komende jaren gebeuren om de milieudoelstellingen te halen die afgesproken zijn voor 2030? Kunnen we dat zonder de bouw van windmolens? Wat kunnen inwoners zelf doen? Hoe gaan we om met de ontwikkelingen de agrarische sector? Daarover praten de kandidaat raadsleden met elkaar over onder leiding van Jaap Calkhoven en Henk Altena.


Joost ter Horst, lijsttrekker van de VVD gaat als eerste in debat met Anja ter Harmsel, lijsttrekker van GroenLinks over de stelling: "Zonder windmolens worden de energiedoelstellingen voor 2030 niet gehaald”. De stelling: "Zonder gemeentelijke subsidie komt het verduurzamen van woningen niet van de grond” is onderwerp van debat tussen Willy Kemper, de nummer vier van het CDA en Mark Paalman, lijsttrekker van de PvdA. Tot slot gaan Margreeth Krommendijk, lijsttrekker van de CU, Sander Veltkamp, de nummer drie van D66 en Thea ten Have, nummer twee op de lijst van Lokaal Hellendoorn in debat over "Boerenbedrijven moeten meer gedwongen worden om de omslag te maken naar duurzame bedrijfsvoering en het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen.” Na ieder debat reageren de overige vijf deelnemers nog kort op de stelling en het gesprek. Zo moet de kiezer thuis een goed beeld krijgen van waar de diverse partijen graag hun accenten willen leggen voor de komende vier jaar op het gebied van duurzaamheid.

Op vrijdag 11 maart zendt HOi een volgend debat uit over de leefbaarheid in de gemeente. Op 15 maart, de avond voorafgaand aan de verkiezingen, is er een groot slotdebat met alle lijsttrekkers. Dit is dan live vanuit het ZINiN theater. De HOi programma's zijn uiteraard te zien op de eigen website, www.hoimedia.com maar ook op kanaal 42 van Ziggo of kanaal 1325 van KPN. Alle programma zijn terug te luisteren of te zien op de website van HOi Media, YouTube of Facebook en worden ook ieder weekend op TV herhaald.

Pen