VVN Hellendoorn houdt jaarlijkse caravankeuring

"Wie op pad gaat met de caravan doet er zeker verstandig aan om deze vooraf te laten keuren. Een caravan is namelijk niet zonder risico's...", aldus Veilig Verkeer Nederland afdeling Hellendoorn.

NIJVERDAL - De caravankeuring wordt gehouden in samenwerking met Akro Handelsonderneming en de politie. De keuring is op zaterdag 9 april bij Akro aan de Fuutweg 13 in Nijverdal.

"De caravan of vouwwagen wordt niet elke dag gebruikt. Beide krijgen vaak te kampen met “onzichtbare” schade, zoals scheurtjes in de banden, slecht afgestelde remmen, kapotte verlichting of een lekkende gasleiding. Deze schade kan voor veel vakantieleed zorgen. Het doel van de caravankeuring is om bestuurders veilig op vakantie te laten gaan en een boete te voorkomen." De keuringen worden uitgevoerd door Akro, VVN afdeling Hellendoorn en de politie. Zij kijken hierbij naar de diverse veiligheidsaspecten en verplichtingen van de caravan. Na afloop van de keuring krijgt de eigenaar een controlelijstje mee met een reparatie-advies.


De caravan of vouwwagen laten keuren kan na aanmelding via www.vvn-hellendoorn.nl. Aanmelding kan tot en met 2 april. De keuring zal plaatsvinden tussen 8.00 uur en 15.00 uur en kost 5,- euro. Legitimatie ter plaatse is verplicht.