Overhandiging van de gemaakte spullen aan Erica Calkhoven van Noabers veur Noabers.
Overhandiging van de gemaakte spullen aan Erica Calkhoven van Noabers veur Noabers.

Brei- en kletscafé het Vertier in het Kulturhus

Algemeen

In het Brei- en kletscafé kan er elke vrijdagochtend samen gebreid en geklets worden. Deze bijeenkomst wordt wekelijks georganiseerd in het Kulturhus aan het Kuperserf. Het brei- en kletscafé is een gezamenlijk initiatief van ZorgAccent het Vertier, het Kulturhus en het Nationaal Ouderen Fonds. “Man, vrouw, jong, oud – iedereen is welkom, want hoe meer gezelligheid, hoe beter”, vindt de organisatie. 

NIJVERDAL - Ook beginnelingen kunnen zich aanmelden. Vrijwilligers en andere ervaren breiers helpen de beginnelingen graag op weg. Zelf geen patronen meenemen hoeft niet. ZorgAccent het Vertier en het Ouderenfonds delen patronen uit voor beginners én gevorderden. Er wordt gebreid en gehaakt voor Noabers veur Noabers door Noabers.

“Waarom zou u alleen thuis zitten met een breiwerkje op de bank als u ook gezellig samen met andere mensen kunt bijpraten en aan de slag kunt?” Het Ouderenfonds organiseert door het hele land breiclubs en vanaf november 2021 samen met ZorgAccent het Vertier in het Kulturhus in Nijverdal. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen ouderen én jongeren wekelijks samen breien en haken en gezellig kletsen. Door samen te handwerken, breien of haken bouwen ouderen sociale contacten op en kunnen jongeren de kneepjes van het breien leren van de oudere deelnemers. Vrijwilligers helpen met bijvoorbeeld het lezen van de patronen of door het bieden van een vaste hand of een luisterend oor. 

Iedereen die nog restjes garen heeft liggen en er graag vanaf wil, mag deze naar het Vertier brengen. “We zijn er heel blij mee!”