Gitarist, zanger en singer-songwriter Wouter Planteijdt wordt door Misscha Porte op drums en Gerco Aerts op contrabas ondersteund.
Gitarist, zanger en singer-songwriter Wouter Planteijdt wordt door Misscha Porte op drums en Gerco Aerts op contrabas ondersteund.

Americana, blues en roots met Wouter Planteijdt

Algemeen

Hij wordt wel eens de beste gitarist van Nederland genoemd en Paul de Munnik noemt hem een muzikaal fenomeen. Het gaat hierover gitarist, zanger en singer-songwriter Wouter Planteijdt. Op vrijdag 18 maart speelt Planteijdt in De Smidse in Nijverdal nummers van zijn nieuwste album van de Bullhorn-reeks ‘Bullhorn II’. 

NIJVERDAL - Songs van ‘Bullhorn II’ passen volgens de kenners het beste in het genre Americana, roots, blues, pop, maar soms ook met een jazzy sound. De recensies van zijn eerste Bullhorn-album na de première in De Kleine Komedie waren lovend. “Tijd om zijn nieuwste songs te ontdekken”, aldus ZINiN.

Wouter Planteijdt werkte in zijn carrière samen met artiesten als Paul de Munnik, Maarten van Roozendaal, JB Meijers en Sanne Wallis de Vries. Hij heeft maar een klein zetje nodig om aan het schrijven en componeren te raken. De corona-crisis was meer dan een klein zetje en dat heeft geleid tot het album ‘Bullhorn II’. In De Smidse zal hij nummers van dit album spelen, ondersteund door Misscha Porte op drums en Gerco Aerts op contrabas. Muzikanten uit de buitencategorie die met een open akoestisch manier van spelen het geluid van de Americana, roots, blues, pop en jazz neer weten te zetten.

Reserveer nu kaarten via www.zinin.com. Kaarten zijn ook te reserveren via de reserveerlijn (0548)624489 of aan de theaterkassa bij de VVV/Tourist Info in Nijverdal.