Afbeelding

‘Het leven van mensen beter maken’

Algemeen

Mijn naam is Mark Paalman, ik ben 36 jaar en ben lijsttrekker voor de PvdA. Ik ben een fervent motorrijder het hele jaar door en mag graag boeken lezen. In mijn vrije tijd zet ik mij in bij de Huiskamer, waar we ruimte bieden voor mensen om onder het genot van een kop koffie of thee, gezelligheid te vinden en sociale contacten te leggen.

Ik ben politiek actief geworden met het geloof in een overheid die er is om het leven van mensen beter te maken. Elke dag, stapje voor stapje waarbij we vooral aandacht moeten hebben dat iedereen mee kan komen, niemand aan de kant staat en we er samen beter op vooruit gaan. In Hellendoorn wil ik dat de komende 4 jaar doen door mij in te zetten voor meer woningen, eerlijke duurzaamheid waarbij we lusten en lasten delen en door ons in te zetten om ook mensen met minder inkomen mee te laten komen.

Hoe wil je dat doen?

We moeten sowieso strakker afspreken dat als we woningen bouwen, dat we dat voor meerdere inkomensgroepen doen. Niet alleen kasten van huizen, maar ook sociale- en starterswoningen. Daarbij willen we het speculeren met woningen wat temperen door een bewoningsplicht in te voeren.

Met duurzaamheid willen we mensen helpen hun huis te verduurzamen zodat de energiekosten omlaag gaan. Niet iedereen kan een duurzaamheidslening krijgen, dus willen wij bijvoorbeeld dat de gemeente daarbij gaat helpen door een regeling waarbij je maatregelen kan treffen en de kosten bij de energieprijs worden verrekend. Daarnaast willen wij dat als er grote wind- en/of zonneprojecten in onze gemeente worden gebouwd dat de hele omgeving daarvan eigenaar is en mee kan profiteren. En niet dat de winst enkel bij een paar mensen terecht komt.

Wat zou je de inwoners van de gemeente Hellendoorn verder nog willen meegeven?

Het zijn nare tijden. We komen net uit een pandemie en hebben nu een oorlog die ver weg lijkt, maar ook hier gevolgen gaat hebben met hogere energie en voedselprijzen. Het is belangrijk om naar elkaar om te blijven zien. Als je het vermoeden hebt dat iemand in stilte lijdt, doe die eerste handreiking, al is het maar om mensen aan te sporen om hulp te zoeken.

En tot slot hebben we hiermee weer geleerd dat vrede en democratie niet vanzelfsprekend zijn in deze wereld en wat er kan gebeuren als iemand te lang aan de macht is. Ik hoop dus dat, juist nu, zoveel mogelijk mensen gaan stemmen. Onze verkiezingen, de kans om te kunnen kiezen of politici mogen blijven zitten of niet, zijn waardevol. Maak daarvan gebruik, stem sociaal, kies PvdA.