Afbeelding

De wethouder kandidaten van VVD Hellendoorn

Algemeen

Wanneer de VVD de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen wordt, nemen we onze verantwoordelijkheid. Daarbij hoort dat onze stemmers weten wie voor ons de kar gaat trekken in het college van Burgemeester en Wethouders. We hebben twee fantastische kandidaten die beiden woonachtig zijn in onze mooie gemeente: Egbert Nijenbanning en Reina Berends. Beide kandidaten hebben een achtergrond die heel goed van pas komt als wethouder.

Egbert Nijenbanning 

Egbert woont in Hellendoorn en is afgestudeerd als accountant aan de Hogeschool Drenthe. Hij heeft altijd veel interim werk gedaan voor het bedrijfsleven. Maar ook voor het rijk en verschillende gemeenten. Zijn specialiteit ligt in financiële vraagstukken en het reorganiseren van organisaties.
Momenteel is hij hoofd bedrijfsvoering voor de gemeente Borne. Dankzij deze expertise zal hij zich bijzonder hard kunnen maken voor het financiële plaatje binnen de gemeente. Wist je namelijk al dat Hellendoorn de duurste gemeente van Overijssel is? Dat kan anders en moet beter!

Reina Berends 

Reina is woonachtig in Nijverdal en heeft niet alleen een master in Publiek Management afgerond maar ook een studie in Accounting & Finance en Personeel en Arbeid. Het zal vast niet als een verrassing komen dat ze in haar portefeuille binnen de VVD, opleiding en training, heeft. Reina heeft ervaring als leidinggevende HR in zowel ziekenhuizen als onderwijsinstellingen. Daarnaast was ze van 2002 tot 2013 werkzaam voor de stichting Ieder Kind telt.
Momenteel is ze binnen deze stichting lid van de Raad van Toezicht. In haar dagelijks leven werkt ze verder als hoofd employability bij het ministerie van Defensie, een overheidsorgaan waar ze inmiddels ruim 12 jaar werkt. Dankzij haar expertise kan ze zich extra inzetten voor thema’s als veiligheid, werk & inkomen en arbeidsparticipatie.

Afbeelding