Lijsttrekker van GroenLinks Anja ter Harmsel is te gast bij Wat bezielt je lijsttrekker?
Lijsttrekker van GroenLinks Anja ter Harmsel is te gast bij Wat bezielt je lijsttrekker?

Wat bezielt je lijsttrekker? met Anja ter Harmsel

Algemeen

Anja ter Harmsel van GroenLinks is de laatste lijsttrekker die te gast is in de reeks uitzendingen van Wat bezielt je lijsttrekker? In het weekend van 12 maart is zij te zien op HOitv na de uitzending van het HOijournaal en voorafgaand aan het verkiezingsdebat over leefbaarheid.

HELLENDOORN - Anja ter Harmsel( 1961, Nijverdal) kan op haar naam schrijven dat onder meer door haar toedoen een wet is aangepast. Als ouder van kinderen op de Peppel, kwam ze in het geweer toen de school dreigde gesloten te worden. Ze toog naar Den Haag en zat aan tafel met niemand minder dan Karin Adelmund.
Dat ze daarna benaderd werd om de politiek in te gaan kwam niet als een verrassing.
Opgegroeid in een eenvoudig gezin hoorde ze al jong over politiek en politieke zaken. Haar vader was boekhouder, ‘een aimabele man, bedachtzaam en betrokken’. Een kwalificatie die ook wel op haar van toepassing is. Toch belet haar vriendelijke uitstraling haar niet om haar mannetje te staan. In haar werk in Enschede, heeft ze geen moeite deurwaarders terecht te wijzen als dat nodig is.
Ze woont en werkt tussen de mensen en wil altijd hoor en wederhoor toepassen bij moeilijke kwesties. ‘Als raadslid moet je soms lastige beslissingen nemen.’

De uitzending is te volgen op de livestream www.hoimedia.com. waar de uitzending ook terug te kijken is op Uitzending Gemist Youtube.