Afbeelding
Foto: Mariëlle Steggink

Donatiepunt Salland voor Oekraïne in Kruidenwijk

Algemeen

NIJVERDAL - Van sokken tot pakken water, de Oekraïense vluchtelingen hebben veel nodig. Maaike van de Maat - Thorsen begon afgelopen zondag een inleverpunt voor donaties in de Kruidenwijk. De opbergbox waar normaal de tuinkussen in zitten, staat nu op de oprit aan de Vildersveenweg 11. Na twee dagen werd al duidelijk dat de donkergrijze kist iets te klein was voor de donaties. De donaties lagen van de volle kist tot aan de voordeur. Van de Maat - Thorsen denkt te weten waardoor dat komt. “Er komen veel mensen door de Kruidenlaan, en daar zitten wij precies naast.” Daarnaast had de initiatiefneemster van het donatiepunt nog een andere reden. “Eerder heb ik hier altijd een weggeefkastje naast de oprit gehad. Die was ook erg populair, dus mensen wisten de weg al te vinden”, lacht ze.

Salland voor Oekraïne

Van de Maat - Thorsen kwam op het idee voor de box na ze met haar kinderen bij een donatiepunt in Raalte is geweest. “Ik zag alle mensen druk in de weer om alles te sorteren, samen de schouders eronder zetten.” In overleg met de initiatiefnemers van Salland voor Oekraïne, Rob Aa en Wilco Lindeboom, besloot ze haar eigen inzamelpunt te beginnen. “Zoiets mistte ik in Nijverdal.” Inmiddels weet ze van een ander inleverpunt in het centrum. Aan de Grotestraat 208 zamelen Gert en Gerry Bladder goederen in voor de organisatie Global Aid Network.

Hulp

Van de Maat - Thorsen hoeft het in de Kruidenwijk niet alleen te doen. Terwijl de buurvrouw een foto maakt, kwamen andere buurtbewoners toegesneld om hulp aan te bieden. “Om een keer mee te rijden naar Raalte, of om een keer een maaltijd te verzorgen.” Om het voorsorteren en opslaan van goederen makkelijker te maken, kreeg ze eerder al rolcontainers en bananendozen. “Er is veel betrokkenheid en hulp.”

Donaties

De donaties blijven binnenstormen bij Salland voor Oekraïne. Kleding voor volwassenen is er inmiddels genoeg. Wat de organisatie vooral nodig heeft zijn levensmiddelen. “Zoals pakken water”, vult Van de Maat - Thorsen aan.

Wilt u op de hoogte blijven van deze actie aan de Vildersveenweg 11? Kijk dan op de Facebookpagina ‘Salland voor Oekraïne - inzamelpunt de Kruidenwijk/Nijverdal’. Daar wordt aangegeven wat de organisatie vooral nodig heeft. Ook acties als flesseninzameling, verkoop van happy stones en meer zullen op deze pagina voorbijkomen.

Donaties tot aan de voordeur