Reina Folkerts besteedt aandacht aan de kruiswegstaties van Sjef Hutschemakers.
Reina Folkerts besteedt aandacht aan de kruiswegstaties van Sjef Hutschemakers.

Reina Folkerts vertelt over kruiswegstaties

Algemeen

Eeuwenlang hebben kruiswegstaties een belangrijke rol gespeeld in het geestelijk leven. De afbeeldingen van Jezus die het kruis droeg hielden mensen een spiegel voor. Welk kruis draag ik? Wat betekent het kruisdragen van Jezus voor mij? Kunstenaars legden eigen accenten en toonden daarmee welk lijden in hun tijd actueel was.

NIJVERDAL - De Kleine Kapel en ‘Op weg in de stilte’ bieden op dinsdag 15 maart in “De Levensbron” een avond aan over kruiswegstaties met Reina Folkerts. Reina heeft zich verdiept in kruiswegstaties; ze laat staties zien en vertelt over hun betekenis. Ook laat ze iets ervaren van meditatieve aandacht voor deze 14 afbeeldingen van het lijden van Jezus. Deze avond geeft Reina speciaal aandacht aan de kruiswegstaties van Sjef Hutschemakers. Hij schildert heel eenvoudig, naïef, tegelijk met zeer veel betekenis.

Deze meditatieve avond wordt gehouden op dinsdag 15 maart om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur, in De Levensbron aan de Nijkerkendijk 20 in Nijverdal.

Er zijn ook boekjes en kaarten van de kruiswegstaties van Sjef Hutschemakers te koop. De opbrengst is voor “Huis van Vriendschap”.