Broers Steyn en Quint: "Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker in de modebranche.
Broers Steyn en Quint: "Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker in de modebranche.

Lever gebruikte jeans in bij Unique

Algemeen

Unique Mode recyclet jeans voor arme gezinnen in Oekraïne, Roemenië, Hongarije en Slowakije. Lever een gebruikte jeans in en ontvang 15 euro korting op een nieuwe broek. Dit kan bij zowel de vestigingen in Rijssen als in Nijverdal. De actie loopt tot en met zaterdag 19 maart.

RIJSSEN/NIJVERDAL - “De actie is inmiddels een terugkerend begrip geworden. Jan Harbers heeft ons laten weten dat de jeans elk jaar goed aankomen bij arme gezinnen in deze landen en dat ze er altijd erg blij mee zijn. Vooral deze editie heeft een bijzondere lading omdat de ROEC ook projecten heeft in West-Oekraïne. Of de jeans uiteindelijk ook naar Oekraïne kunnen worden vervoerd weten we niet. Hongarije, Slowakije en Roemenië zijn wel gewoon goed bereikbaar. Uit ervaring weten we nu dat de jeans een grote impact kunnen hebben op arme gezinnen die zich geen nieuwe kleren kunnen permitteren. Wij gaan er in ieder geval weer voor zorgen dat de gerecyclede jeans in samenwerking met de Rijssense Oost-Europa Commissie een tweede leven krijgen”, laat Steyn Eshuis weten.

Maatschappelijk doel

De broers Steyn en Quint lieten weten dat maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker wordt in de modebranche. Hoe er geproduceerd wordt, onder welke omstandigheden en wat de impact op het milieu na consumptie is begint steeds meer onder een vergrootglas te liggen bij de klant. Enkelingen vragen er naar, maar het bewustzijn groeit. Met deze actie geven we de ingezamelde jeans een tweede leven en helpen we direct arme gezinnen die geen kleding kunnen betalen”, legt Eshuis uit. Ook veel klanten reageren positief op de actie, weet hij. “Het geeft mensen een fijn gevoel dat ze op een laagdrempelige manier toch iets kunnen bijdragen. Natuurlijk speelt het mee dat de klanten een korting van 15 euro krijgen, maar iedereen heeft wel een oude broek liggen waardoor het toch een mooie win-winactie is”. Doneren mag overigens ook gewoon zonder gebruik te maken van de actie. Hoe meer jeans we inzamelen, hoe meer mensen we kunnen helpen.

ROEC (Rijssense Oost-Europa Commissie)

Door de samenwerking met ROEC is het een jaarlijkse actie geworden. Volgens voorzitter Jan Harbers worden de jeans elk jaar weer met de bus naar deze landen gebracht waar ze goed worden ontvangen. “We hopen dit jaar toch weer een mooi aantal broeken te mogen inzamelen voor vervoer naar de genoemde oostbloklanden. We checken zelf altijd alle exemplaren voordat we ze in de doos meegeven aan de ROEC. De jeans moeten wel écht bruikbaar zijn. De ROEC kan ze dan kant-en-klaar ophalen voor vervoer.”

Voor meer informatie over deze actie kunt u terecht op uniquemode.nl