In het laatste debat gaan de partijen in discussie met een 'tegenstander' naar keuze over een zelfgekozen stelling.
In het laatste debat gaan de partijen in discussie met een 'tegenstander' naar keuze over een zelfgekozen stelling.

Laatste debat voor de verkiezingen

Algemeen

Komende week mogen we weer naar de stembus voor de vierjaarlijkse gemeenteraadsverkiezingen. Ook in de gemeente Hellendoorn valt weer veel te kiezen in het brede politieke spectrum. Zeven politieke partijen doen mee: Lokaal Hellendoorn, CDA, VVD, GroenLinks, ChristenUnie, D66 en PvdA. Hoewel veel mensen al een beeld hebben op welke partij ze willen stemmen, zijn er ook voldoende mensen die het nog niet weten. Om hen te helpen bij een weloverwogen keuze organiseert HOi Media in de aanloop naar de verkiezingen enkele themadebatten. Komende dinsdagavond is het afsluitende debat.

NIJVERDAL - Komende dinsdag 15 maart zal het debat live uitgezonden worden om 20.20 uur, direct na het NOS Journaal. De zeven politieke partijen sluiten dan hun campagne af. In het laatste debat, dat live uitgezonden zal worden vanuit het ZINiN Theater, debatteren zij over een zevental zélf gekozen onderwerpen. Zo kunnen kiezers een goed inzicht krijgen in de standpunten van de diverse partijen en de speerpunten waar zij waarde aan hechten. De presentatie is in handen van Yvonne Wille en Jaap Harmsen. Het debat wordt geleid door Jaap Calkhoven en Henk Altena.

De stellingen waar de partijen over gaan debatteren zijn ook al bekend. En: ze zijn prikkelend. Daarnaast mocht men ook zelf bepalen met wie men daarover in debat wilde. D66 is de uitdager van GroenLinks, met de stelling: “Je neemt pas écht verantwoordelijkheid als je grote windmolens de komende jaren niet uitsluit”. GroenLinks daagt de VVD uit met “Werken moet lonen door lonen”. De VVD daagt vervolgens Lokaal Hellendoorn uit, met de stelling: “De lokale politiek beloofd weer meer dan zij kan waarmaken”. Lokaal Hellendoorn debatteert met het CDA over “Herstel van vertrouwen begint met het luisteren naar onze inwoners”. Het CDA daagt de PvdA uit met “Niet klagen maar aanpakken”. De PvdA praat met de ChristenUnie over “Eenzaamheidsbestrijding lukt alleen met een overheid die gemeenschapszin bevordert” en de ChristenUnie hoopt op prikkelend debat met D66 over de stelling: “De gemeente Hellendoorn mag de schulden van inwoners afkopen door afspraken te maken met schuldeisers”.

De andere vijf partijen mogen tijdens de debatten interrumperen. Jaap Harmsen zal na ieder debat aan het publiek vragen hoe zij over de stelling en het debat denken. Tijdens de uitzending zal er ook korte informatie zijn over “Hoe zit de gemeentepolitiek in elkaar” en “Wat gebeurt er met je stem”. Op woensdagavond 16 maart brengt HOi Media verslag uit van de uitslag. Om 22.00 uur start een live uitzending vanuit de theaterzaal van ZINiN. De HOi programma’s zijn uiteraard te zien op de eigen website, maar ook op kanaal 42 van Ziggo of kanaal 1325 van KPN. Alle programma zijn terug te luisteren of te zien op de website van HOi Media, You Tube of Facebook en worden ook ieder weekend op tv herhaald. Kijk voor meer informatie ook op: www.hoimedia.com