“De vraag naar wandelschoenen is op dit moment erg hoog", aldus Mark Willemsen, eigenaar van Kievit Schoenen.
“De vraag naar wandelschoenen is op dit moment erg hoog", aldus Mark Willemsen, eigenaar van Kievit Schoenen. Foto:

Kievit Schoenen is de
specialist in wandelschoenen

Wandelen is hot. "Mede door corona zijn we volop gaan wandelen. Doordat veel teamsporten niet meer beoefend konden worden en de sportscholen en horeca gesloten waren, gingen we massaal aan de wandel." Kievit Schoenen merkt dit enorm in de vraag naar goede wandelschoenen. “Die is erg hoog. Gelukkig hebben we korte lijnen met de leveranciers, waardoor we de voorraad goed op peil houden en aan ieders vraag kunnen voldoen,” aldus Mark Willemsen, eigenaar van Kievit Schoenen.

HENGELO - Een goede wandelschoen is een schoen die goed past. Juist op dat gebied zit het onderscheidend vermogen van Kievit Schoenen. De voeten worden zowel in de lengte als breedte gemeten en er wordt gekeken naar de voetvorm. Ook wordt gekeken naar mogelijke drukplekken en worden de oude schoenen goed geïnspecteerd. Er wordt vervolgens geïnventariseerd welk type wandelschoen er nodig is. Daarbij wordt gekeken naar de stugheid van de schoen en pasvorm. Een voet met een hoge wreef heeft bijvoorbeeld een andere pasvorm nodig dan een voet met een lage wreef.
Mark Willemsen: “Veel winkels verkopen de bekende merken, maar hebben te weinig kennis. Doordat een goede schoen aan de verkeerde voet belandt, bevallen de schoenen niet. Dat is jammer en onnodig.” Bij Kievit Schoenen bestaat de collectie onder andere uit de bekende Duitse merken Lowa, Meindl en HanWag. Daarnaast is er aanbod van de merken Xsensible, Hartjes, Dolomite en Lomer. Ook alle breedtematen zijn vertegenwoordigd. In de winkel wordt gepast met Falke wandelsokken en met een afdalingstest wordt gekeken of de fitting van de schoen goed is. Er wordt ruim tijd genomen door het intern en extern opgeleide personeel. Het aanmeten van een goede wandelschoen behoeft nu eenmaal aandacht.

Wandelweekend Terschelling

2022 is door de schoenenwinkel betiteld als het jaar van de WandelWaanzin. Het hele jaar zijn er activiteiten bij Kievit Schoenen. Op 31 december 2022 verloot Kievit Schoenen twee wandelweekenden naar Terschelling tussen iedereen die in 2022 wandelschoenen heeft gekocht.


Mocht u ook een paar perfecte wandelschoenen willen laten aanmeten, maak dan een afspraak, 088-4547766. Of kijk op de site.

www.kievit-schoenen.nl