Schrijver, cabaretier en taalkundige Wim Daniëls laat ons op een heel andere manier kijken naar de eigenaardigheden van de Nederlandse taal.
Schrijver, cabaretier en taalkundige Wim Daniëls laat ons op een heel andere manier kijken naar de eigenaardigheden van de Nederlandse taal. Foto:

Maak kennis met de wereld van Wim Daniels

Wie zin heeft om eens op het een heel andere manier naar de Nederlandse taal te kijken én er humor in te zien, mag de lezing van Wim Daniëls niet missen. De schrijver en taalkundige is namelijk op donderdag 17 maart om 20.15 uur te gast in het ZINiN Theater. Daniëls neemt ons aan de hand mee door de wondere taalwereld en verhaalt over huppelwoorden en wat het betekent om iemand kwijt te missen.

NIJVERDAL - De Nederlandse schrijver, taalkundige, cabaretier en spreker Wim Daniëls heeft prachtige, inzichtelijke theorieën over de Nederlandse taal en bestrijkt met zijn lezing op donderdag 17 maart 2022 werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, nieuwe woorden en vrijheden in taal. Hij vraagt zich op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier af waar taal vandaan komt en hoe onze taal zich heeft ontwikkeld, zodat u na afloop denkt: ‘Hoe kan het dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb’.

Kaarten reserveren voor deze avond met Wim Daniëls kan op de website www.zinin.com, via de reserveerlijn 0548-624489. Afhalen bij de balie van de Tourist Info in Nijverdal is ook mogelijk.