Voorbereiding getroffen voor opvang vluchtelingen

HELLENDOORN - Burgemeester Jorrit Eijbersen: "We leven ontzettend mee met de mensen in Oekraïne die alles moeten achterlaten. Het is voor de meesten van ons onvoorstelbaar. Ik vind het dan ook hartverwarmend om de compassie van onze inwoners, maatschappelijke organisaties en onze kerken te zien. Van alle kanten wordt er hulp en financiële middelen aangeboden en dat vind ik geweldig. Bij een crisis als deze moeten we ook verder kijken dan alleen de opvang. We doen dan ook een dringend beroep op sportverenigingen, scholen, de zorg en andere maatschappelijke organisaties om de vluchtelingen een warm welkom te bieden. Wij als gemeenschap van Hellendoorn kunnen dat."

Melden bij de gemeente

De afgelopen dagen heeft de gemeente veel reacties gekregen van mensen, organisaties en verenigingen die willen helpen. Het is hartverwarmend om te zien dat inwoners een bijdrage willen leveren. "Wel vragen we om initiatiefnemers voor opvang van vluchtelingen zich te melden bij de gemeente, voordat er al initiatief genomen wordt. Samen met u kijken we wat de beste mogelijkheden zijn om uw hulp te realiseren", aldus de gemeente.
Voor informatie en vragen kan men terecht bij Stichting De Welle. Stuur een e-mail naar oekraine@stichtingdewelle.nl of bel naar 0643276082. Het telefoonnummer is van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur.