BostonBridgeClub Soos B.S. zoekt nieuwe spelers

Algemeen

Sinds 2009 kan men in Nijverdal Bostonbridge spelen bij de “BostonBridgeClub Soos B.S.”. De club bestaat uit 50-plussers en is als zodanig onderdeel van Stichting de Welle.
Men speelt iedere vrijdag van 13.45 tot 16.45 uur in de Soos Bendien Smitshof (achter de Hema).

NIJVERDAL - In tegenstelling tot veel andere spellen zoals bridge en klaverjassen wordt Bostonbridge alleen gespeeld, dus zonder maat. Bij Bostonbridge gaat het erom, om bij een bepaalde troef en een bepaald aantal kaarten in de hand, te bepalen hoeveel slagen men denkt te maken. Meer niet. Punten spelen geen rol. De aas is de hoogste kaart en de vijf de laagste. In twee rondes van elk een uur speelt men 30 spelletjes (games) en wie de meeste punten heeft is winnaar.

Het woordje bridge wekt de indruk dat ook Bostonbridge lastig is te leren. Niets is minder waar. Wie de term ‘troef’ kent, kan na een uitleg van een kwartier al meespelen. Het is dus geen denkspel, zoals bridge wel wordt aangeduid. De club speelt voornamelijk voor de gezelligheid, maar…. de één is er vaak wel iets handiger in dan de ander. Opletten blijft wel een vereiste om het spel te winnen. De spelregels en een spelformulier zijn in te zien door op Google op de term ‘Bostonbridge, de spelregels’ te zoeken.

Elke vrijdag kan er gespeeld worden. De entreeprijs bedraagt 2,- euro. Van dat bedrag worden prijzen aangeschaft. De club zoekt nog leden, dus wie een keer wil kijken is van harte welkom. Een proefmiddag meespelen is ook mogelijk. Daaraan zijn geen kosten verbonden. Wie eerst meer informatie wil of thuis uitleg wil krijgen, kan contact opnemen met de spelleiders Joop Bonte (T: 0548-616256) of Bertus Tuller (T: 0548-614081).