Afbeelding

Hoe gaat het gebied Keizerserf-zuid worden?

Algemeen

Keizerserf-zuid, de straat tussen de Willem-Alexanderstraat en de Constantijnstraat, is een entree voor het centrum van Nijverdal. De wens, die bij vele betrokkenen van dit gebied leeft, is om het gebied een herkenbaar eigen karakter te geven: een knus groen gebied, met afwisselend kleinschalige winkels en andere functies.

NIJVERDAL - Eind januari heeft een digitale creatieve sessie plaatsgevonden waar samen met de betrokkenen van Keizerserf-zuid: ondernemers, bewoners en vastgoedeigenaren, gekeken is naar de mogelijkheden hoe de openbare ruimte van dit gebied heringericht moet worden. “De gezamenlijke sessie was ontzettend waardevol. Een sessie waar veel goede ideeën uit voort zijn gekomen. Deze ideeën zijn door landschapsarchitect Andries van den Berg uitgewerkt in een schetsplan”, vertelt wethouder Margreet Overmeen – Bakhuis.

“Het plan laat zien dat er meer ruimte is voor groen en wateropvang. Daarnaast wordt er ruimte gecreëerd voor het ontwikkelen van een privé terras direct aangrenzend aan de woning(en) op de begane grond, want ook bewoning van de panden op de begane grond is meegenomen in het schetsplan.”

Op dit moment kunnen de direct betrokkenen reageren op het plan. Vervolgens zal het schetsplan voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Op raad.hellendoorn.nl zal bekend worden wanneer het plan besproken wordt en uiteraard hoe het gebied - geschetst - eruit komt te zien. Niet alle details zijn al ingevuld. Dit zal tijdens de uitvoeringsfase wederom samen met de betrokkenen gebeuren.