Bas ter Brake werd in de wedstrijd tegen De Ham topcoorder met 6 doelpunten. (foto: Wim Beunk)
Bas ter Brake werd in de wedstrijd tegen De Ham topcoorder met 6 doelpunten. (foto: Wim Beunk) Foto: WIM BEUNK

Heren Het Ravijn naar derde plek

Algemeen

De Nijverdalse Ravijnheren hebben in twee gewonnen wedstrijden de zo begeerde derde positie op de Eredivisie ranglijst behaald. Deze positie geeft straks eventueel een voordeel bij de play-offs in de strijd om het landskampioenschap van Nederland. Het is de ambitie van de Nijverdallers om mee te dingen naar de prijzen. Nu moeten ze trachten deze derde positie tot het eind van de reguliere competitie te behouden.

NIJVERDAL - Afgelopen zaterdag speelde de formatie van trainer-coach Zeno Reuten in het Pieter van den Hoogenbandbad in Eindhoven tegen het laag geklasseerde PSV. De Nijverdallers wonnen nipt met 7-9. Maandagavond werd een inhaalwedstrijd, die eerder door de coronapandemie werd uitgesteld, gespeeld tegen de heren van De Ham uit Krommenie. In deze  thuiswedstrijd werd met 23-14 van De Ham gewonnen. Toch was Zeno Reuten teleurgesteld over deze wedstrijd. 

Reuten: “Tegen PSV speelden we een hele slome wedstrijd, waardoor we teveel kansen hebben gemist. Maandagavond kregen we te veel doelpunten tegen. De spelers hielden zich niet aan de van te voren gemaakte afspraken. We zitten in een belangrijke fase van de competitie, waarin we te veel doelpunten tegen krijgen. We verliezen veel te vaak van onszelf en zijn niet hard genoeg naar elkaar.”
De komende weken moet Reuten hard werken om de onzekerheden uit het team te krijgen en ze mentaal sterk genoeg aan de start van de play-offs te laten verschijnen. “Er wordt hard getraind, aan die trainingsarbeid ligt het niet. De ploeg moet zelf ook de overtuiging uitstralen dat ze voor het landskampioenschap willen gaan. We hebben de ploeg ernaar, maar het geloof in eigen kunnen moeten ze dan ook laten zien”, aldus de Almelose oefenmeester.

Op de agenda

De waterpoloheren moeten nog drie wedstrijden spelen. Zaterdag 19 maart wacht in Den Haag de uitwedstrijd tegen Waterpolo Den Haag SG. Deze wedstrijd start om 18.15 uur. Dan volgt er volgende week nog een inhaalwedstrijd in Zaandam tegen ZV De Zaan. Datum en tijdstip zijn bij het schrijven van dit artikel nog niet bekend. Op zaterdag 26 maart sluit de formatie van Zeno Reuten de reguliere Eredivisie competitie af met een heuse streekderby in Het Ravijn. Dan komt het Borculose Schuurman BZC naar Nijverdal. Deze wedstrijd start om 18.30 uur. Waterpolo-liefhebbers worden graag verwelkomd op de Ravijn-tribune.

Statistieken

Zaterdag 12 maart 2022, Pieter van den Hoogenbandbad Eindhoven, PSV - Het Ravijn: 7 - 9.
Periodestanden: 1-2, 4-5, 6-6, 7-9.
Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 2x, Lars Gottemaker 2x, Yoran Loos 2x, Bas ter Brake 1x, Stan Hageman 1x, Jorn Muller 1x.

Maandag 14 maart 2022, Zwembad Het Ravijn Nijverdal, Het Ravijn - De Ham: 23 - 14.
Periodestanden: 6-4, 13-8 (7-4), 17-12 (4-4), 23-14 (6-2).
Doelpunten Het Ravijn: Bas ter Brake 6x, Lars Gottemaker 4x, Emiel Wouters 4x, Jorn Muller 3x, Jorrit Aanstoot 3x, Sam Stertefeld 2x, Ivar Schilstra 1x.
Doelpunten De Ham: Floris van ‘t Veen 9x, Reinier van ‘t Veen 2x, Tom Geestman 1x, Hamish Booker 1x, Tim Groenendijk 1x.

Trainer-coach Zeno Reuten geeft zijn ploeg aanwijzingen in de wedstrijd tegen De Ham. (foto: Wim Beunk)
Pen